Csúszásmentesítés

A gyártó cégről

A Giorgin® kémia anyagokat gyártó céget 1927-ben Karlsruhében alapították.
Az akkori gyártás szappan , folyékony szappan, kézmosópaszták, felmosószerek és fényező anyagok gyártására korlátozódott. amit Giorgin®  márkanév alatt értékesítettek.
A baleset megelőzés és a munkavédelem területén eddig szerzett tapasztalatok alapján 1992-ben kifejlesztett a Giorgin®  egy olyan felületkezelő anyagot, mellyel mindenféle padlófelületet csúszás mentesíthet. Ez az anyag különböző szennyeződéseknek
kitett (pl: víz, zsír, olaj) felületeken csökkenti az elcsúszásos balesetek veszélyét.
 
A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, Németországban és szerte a világon egyre 
nagyobb sikerrel alkalmazzák a csúszásmentesítő termékeiket mind  az ipar, a termelés,
az adminisztráció és privát területen is. (élelmiszeripar, gépgyártás,  konyhák, fürdők, bankok)

Ezt bizonyítják referenciák illetve vevőink számtalan újabb és újabb  megbízása a csúszásmentesítésre.


A forgalmazóról

A Kappa HV 10 éven keresztül csak konyhai gépeket, fogyóeszközöket és bútorokat forgalmazott. 2008 -ban felvette a kapcsolatot a Giorgin® -nal és Magyarországi képviselője lett. Néhány nappal az első bemutatók után megérkeztek az első megrendelések. Nem véletlen, mert a szakemberünk által tartott bemutató mindenkit meggyőz arról, hogy a forgalmazott anyag felhasználása után, a csúszásveszély drasztikusan csökken.


Hogyan működik?

Giorgin®   Felület tisztítása

A tisztítás első fázisa: megtisztítja a padlófelületet és a fugákat; a zsíros, poros szennyeződéstől.

Giorgin®   Felületkezelés

Vegyszerünk egy járómintát képez a padló saját anyagából. A változás csak mikroszkopikus méretű, ezért nincs szemmel érzékelhető elváltozás. 
(némelyik fényes, mázas csempe kissé megmattul)

Giorgin®  Semlegesítés

A használt anyagot egyszerű vegyszeres lemosással semlegesítjük. Ezután nyoma sem marad a felhasznált matériáknak.

Természetesen az alapos tisztán tartás ezután is szükséges, de a padló többé nem csúszik.

Mikroszkóppal vizsgálva, a kezelés előtt és után 

A felület 0,33  súrlódási ellenállással nem biztonságos, sőt kifejezetten veszélyes balesetvédelmi szempontból!
Nemzetközi szabványok és ajánlások szerint a csúszás szempontjából a minimum 0,5  súrlódási ellenállással rendelkező járófelületek tekinthetők biztonságosnak, 0,6  felettiek pedig nagyon biztonságosnak.
A felületi zsírtalanítás után a mért érték 0,5 -re javul, ami már normális.(ha a padlózat eleve csúszásmentes burkolatú) Jegyzőkönyvezzük a mérést, melyet az alábbi  műszerrel végzünk.

Hogyan lehetséges ez?

A Giorgin®  nem felület, tehát felpenderésétől, felválásától nem kell tartani! A Giorgin®  a nedvesen síkos padló felső rétegét alakítja át ! Nedvesen a milliónyi apró minta tapadókorongként tartja a rajta közlekedőt.Miért alkalmazza a csúszásmentesítést?

Éttermek,konyhák,irodaházak, bankok, kórházak, bevásárlóközpontok, fürdők, uszodák, nyitott teraszok lesznek kevésbé balesetveszélyesek, ha Ön Giorgin®-t használ.
Nem kell tovább használnia azokat a műanyag és gumi alapanyagú szőnyegeket, melyek a baktériumok kedvelt otthona és maguk is csúsznak a kezeletlen padlón, így okozva balesetveszélyt. A szennyfogó szőnyegek ráadásul nem szépek és tisztíttatásuk is igen költséges.

Önnek a fenti eljárás elszámolható kiadás. Amennyiben valamely hatóság baleset veszélyességére hivatkozva a járófelületek cseréjét írja elő, a munkánk végeztével megtakaríthatja az ezzel járó költségeket. Ha új építésről lévén szó, járólapokat vásárol, nem kell a drága csúszásmentes lapokat vennie, (nem nagy a választék) hanem kedvére válogathat a normál lapok között, mert munkánk hatására ezek is csúszásmentessé válnak. (egyes fényes felületű lapok kissé mattabbak lesznek.)
Az általunk forgalmazott anyagok használhatók kültéren és beltéren egyaránt. A burkolat lehet padlólap, gres lap, kerámia lap, terrazzo, beton, gránit, vagy medencekő.

Még egy előny, mely nem elhanyagolható: ha még is baleset következne be, Ön tudja igazolni, hogy ez a baleset nem a csúszós padló miatt történt.
A Kappa HV nem franchise rendszerben működik, mert közvetlenül a gyártótól vásárol, ezért áraink kedvezőbbek lehetnek mint a hasonló anyagokat forgalmazó cégeknél.

Referenciáinkból:


Várfürdő Gyula

Szolnok Sóház Hotel http://www.sohazhotel.hu/sohaz.html

General Electric Nagykanizsai Gyáregysége www.ge.com

Mezőtúri Református Egyházközség Idősek Otthona

Aszód Petőfi Sándor Gimnázium  www.petofi-aszod.hu

Cegléd Best Western Hotel Aquarell****  www.aquarellhotel.hu

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ   http://www.cserkeszolofurdo.hu

Túrkevei Gyógyfürdő   www.turkevetermal.hu

Szlovák Általános Iskola és Gimnázium Szarvas  www.szlovak-szarvas.sulinet.hu

Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum Szarvas

Apolló Hotel Hajdúszoboszló

Kiskunfélegyháza Városi Könyvtár www.psvk.hu

Esztergom Fürdő (SPA) Zrt. http://www.vendegvaro.hu/Aquasziget-Elmenyfurdo